Sizilianischer Kochkurs in Taormina
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Sizilianischer Kochkurs in Taormina
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Sizilianischer Kochkurs in Taormina

4 h
Unterricht
Sofortbestätigung
Über diese Aktivität
Sie treffen Ihren Gastgeber, ein professioneller, erfahrener Küchenchef, nahe Porta Messina im historischen Zentrum von Taormina und beginnen den Kochkurs mit einem Spaziergang zum offenen Markt. Sizilianer - wie alle Italiener - kaufen vor Ort hergestellte Zutaten auf Märkten. Dort suchen sie aus, was am besten aussieht. Folgen Sie dem Beispiel und helfen Sie Ihrem Gastgeber bei der Wahl der besten Zutaten des Tages zum Kochen.
Der Markt befindet sich in der Nähe des Restaurants, einem traditionellen sizilianischen Fischrestaurant, wo Sie an einem Kochkurs teilnehmen. Binden Sie die Schürze um, während Ihr Gastgeber die Spezialitäten des Tages erläutert und eine Einführung in die Küche von Sizilien bietet.
Während die Landschaft eher sonnenverwöhnt als grün ist, sind Siziliens Produkte üppig, geprägt durch Schönheiten wie rubinrote Sonnen Tomaten, Oliven und frische Nüsse. Das Meer um die Insel bietet genug Fisch für unstillbaren Appetit auf frische Meeresfrüchte und sizilianische Nachspeisen sind legendär, z. B. Cannoli (Gebäck Brötchen mit gezuckertem Ricotta).
Helfen Sie beim Hacken von Gemüse oder bereiten Sie Pasta für Ihr Menü zu, und erfahren Sie, wie Sie Fleisch und Fisch in Perfektion braten. Die Speisekarte ändert sich für die einzelnen Kochkurse, aber Sie können Gerichte wie Parmigiana di melanzane (gebackene Aubergine, geschichtet mit Tomaten und Parmesan) oder Pasta al Pesto di pistacchi - Pasta mit einer Sauce aus Pistazien, erwarten.
Nach dem Kochen der drei Gänge nehmen Sie Platz im Restaurant und genießen die Kreationen mit einer Weinverkostung. Das Restaurant hat eine große Auswahl an Rot- und Weißweinen, lassen Sie also Ihren Gastgeber wählen aus den verschiedenen Sorten als Ergänzung zu Ihren Speisen. Die Anzahl der Verkostung variiert, aber Sie können etwa zwei Gläser erwarten. Der Kochkurs endet nach dem Essen und der Weinprobe. Bevor Sie gehen, holen Sie sich Ihr Koch-Zertifikat als Andenken!
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Inbegriffen
  • Mehrsprachiger lokaler Führer
  • Mittagessen
  • Kaffee und/oder Tee
  • Wasser
  • Weinprobe
  • Schürze
  • Kochzertifikat
  • Verkostung von Käse und Salami im Restaurant
Nicht inbegriffen
  • Extra alkoholisches Getränk
Zusätzlich
  • Sie erhalten die Bestätigung zum Zeitpunkt der Buchung.
  • Mindestanzahl von 2 gilt.
  • Rollstuhlgerechter Zugang
  • Für Kinderwagen zugänglich
  • Gute Anbindung an den öffentlichen Nahverkehr
  • Rollstuhlgerechtes Verkehrsmittel
  • Rollstuhlgerechter Boden
  • Für die meisten Personen geeignet
  • Diese Tour/Aktivität ist für höchstens 15 Reisende geeignet.
Merkmale
Tourismus
95%
Kulturell
80%
Essen
65%
Originell
60%
Rezensionen
4.7
68
d
dtoolin
5 | 2017-11-01

Taormina is a must visit township when one is in Sicily. An absolute gem with lots to see and do. Built on a cliff with a cable car down to the beach, the town offers a main street with many shops, markets, and great places to eat. A bus ride from Taormina Hop On/Hop Off up to the higher elevation of Castle Mola is strongly recommended, where one can have lunch while taking in the view of Mt. Etna and the surrounding mountain sides. The Cooking Class held in the center of Taormina was a fabulous experience and great value. Our chef met us at the Messina Gate, the main portal to the shopping main street, and took a mixed group of about 12 people shopping in the local market. There we selected fresh fish and vegetables, mixed with the locals, and sampled wine and cheeses and got to know our class mates, a mix of Australians, Norwegians, Brits, and Americans. In the center of Taormina, is the family restaurant where our cooking class was held. We were taught by the family how to make pasta from scratch, prepare appetizers Sicilian style, roll and stuff fish, etc. at individual work stations in an open terrace setting. After cooking the meals we all settled down to eat a delicious multi course meal with wine. The experience lasted some 5 hours, and each person was presented with a Certificate of Completion and an Apron. The class was certainly a main highlight of our trip to Italy/Sicily, and strongly recommended as a must do activity. Maurice and Diane T

N
Natallia V
2 | 2017-10-16

It was so commercial and not worth the money invested. The cooking instructor guys, Luca and Stefano, were great but almost everything was pre-cooked and we were only required to do some minimal tasks. Not sure whether I have learnt anything. On a more positive note, it was nice to meet people from all over the world and do a little bit of socializing.

C
Cathy M
2 | 2017-10-12

I'm a good cook, so I was expecting more. The market visit was okay, but more time should have been allocated to making the pasta. As we were all going to eat whatever was made, it meant that if the majority of the group made lousy pasta, we would be eating lousy pasta and so it was. The caponata was actually the one thing that I enjoyed learning to make, and will likely make again. Italians seem to overcook their proteins so the tuna was uneventful. Also the description of the tour said that we would get an apron, which I assumed would be a souvenir apron of the restaurant with logo, it was never given. I was offered the used apron that I wore in the class to cook with, or a paper apron. Very disappointing.

j
jbecker9
2 | 2017-10-09

While the tour to the market from Mimmo was wonderful we were disappointed with the actual cooking demonstration. There were only three of us in this class so we should have gotten much more attention but I felt that because it was such a small class that they did not need to make such a big effort and hurried us along. The chef, Francesca,who didnt speak any english seemed to do more scolding then teaching. We learned how to make caponata, a baked fish, tomatoe sauce and pasta. While the caponata was wonderful the fish was basic and tomatoe sauce was nothing but smashed tomatoes in a pot, again very basic and not what was posted in the overview on viator. We were promised the recipes but they never arrived in our email. It was disappointing and could have been much better.

Anonymous
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